L’Escola de Música recupera la falla de Climent Mata de 1932

L’Escola de Música de la Societat Musical de la Primitiva Setabense, dins del seu projecte d’aproximació al mitjà natural, social i cultural, i de coneixement i recuperació de les tradicions locals i comarcals, té programat el dia de la “Falla de la Vella” per a dissabte que ve 10 de març.

Ixe dia l’activitat començarà a les 10h amb la plantà de la falla davant la seu de la Societat. D’11 a 12h alumnes, professors, pares, mares i altres familiars gaudiran d’un esmorzar “faller” oferit per l’Agrupació de Cecilianes. A les 12 del matí està previst una cercavila per l’avinguda de Selgas a càrrec de la Banda Juvenil. A les 12.30h serà la cremà de la falla.

La falla que va plantar en 1932 la Música Vella és considerada l’origen de les falles actuals. Es va plantar a la Plaça la Bassa, davant els locals socials. Va ser construïda per Francisco Climent Mata, qui en ixe any ocupava el càrrec de President de la Societat Musical. Climent Mata era Llicenciat en Belles arts i va estudiar també en l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. En la falla destacava una gran lira i al costat d’ella quatre músics, que venien del Certamen de València, uns contents i uns altres amb “carabasses”. El tema escollit va ser “L’art de la música”. L’alumnat de l’Escola està treballant aquests dies en la seua construcció tractant d’imitar aquest monument faller.

El cartell anunciador del dia de la “Falla de la Vella” ha sigut el guanyador del concurs convocat entre l’alumnat de l’Escola i que va ser guanyat per Ángela Gómez Merín.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *