L’Olímpic acaba la lliga amb derrota a Castelló

El CD Olímpic no ha pogut acabar la primera fase de la competició amb un triomf a Castalia tot i haver donat una bona imatge. Un solitari gol de Chema va permetre al Castelló endur-se els tres punts i aconseguir el seu objectiu en l’última jornada.

En apuest últim enfrontament de la lliga i pensant en la promoció, el cos tècnic xativí va optar per donar minuts a alguns homes menys habituals i evitar al màxim el risc de sancions i lesions per arribar el millor possible a la promoció.

Després del passadís d’honor amb el qual el Castelló va retre homenatge al campió de lliga, va començar una trobada amb molt en joc per als locals i poc o res per als visitants. El conjunt albinegre va apostar per no especular i, malgrat que li valia l’empat per aconseguir la promoció, van buscar el triomf sense complexos. No obstant això, l’Olímpic va ser qui va gaudir de les millors ocasions de gol. Als dos minuts, Rubén Solano es va plantar sol davant Zagala però el porter local va fer una gran aturada per evitar el gol. El partit es va obrir però va seguir sent l’Olímpic qui més còmode era. Als 17 minuts va poder canviar el rumb del partit. Manu Fuster va ser enderrocat clarament quan es disposava a rematar a l’interior de l’àrea però el col·legiat va entendre que havia simulat la seva caiguda i li va treure una targeta groga que va provocar la seva substitució minuts després per evitar riscos, això sí, abans del canvi va gaudir d’una altra clara oportunitat en la qual no va aconseguir connectar bé la rematada. El Castelló va millorar amb el pas dels minuts i va obligar a Albert a seguir demostrant un gran nivell sota pals. Als 36 minuts però Edu Serrano va estar molt atent per evitar el gol de Chema i, just abans del descans, el Castelló va tenir una triple ocasió que entre Albert, la seva defensa i el travesser van evitar el gol.

La segona meitat va ser molts més tranquil·la. Els locals van jugar amb menys ansietat i tots dos van acceptar bé el pas dels minuts. L’Olímpic va tenir més l’esfèric per intentar controlar el ritme de joc tot i que sense convertir el domini en ocasions de gol. Al minut 70, la saga xativí no va poder posar fi a una jugada embolicada i Chema va caçar la pilota i va afusellar Albert després d’un gran control i assistència d’Esaú a l’interior de l’àrea. A partir del gol va baixar el ritme de tots dos conjunts. En els últims minuts, Cosme va gaudir d’un parell d’ocasions per haver aconseguit l’empat amb una volea que es va anar per sobre del travesser i amb un contraatac que no va encertar a finalitzar.

Al final, victòria i alegria per a un Castelló que va certificar la seva classificació per a la promoció d’ascens com a quart classificat. Pel que fa a l’Olímpic, bon rendiment dels menys habituals i minuts de qualitat per arribar a ple rendiment a la promoció d’ascens.

Ficha técnica:

CD Castellón: Zagala, Manu, Jesús López, Enrique, Guinot, Ximo Forner (Guille Vázquez 89’), Chema, Marenyà (Clyde 70’), Esaú,  Lolo Ivars y Javi Zarzo (Yagüe 83’).

CD Olímpic: Albert, Escobar, Edu Serrano, Pepín, Bryan, Polaco, Manu Fuster, Carrasco (Cosme 80’), Solano, Juanma y Javi Corbalán.

Goles: 1-0 Chema (70’)

Árbitro: Vicente Gil Coscolla, asistit per Cabrero Company y González Álvarez. Va amonestar al local Chema y als visitants Manu, Carrasco, Edu y Polaco.